In februari organiseren  Filmhuis de Keizer, Deventer ieder jaar een filmcursus onder leiding van Jan Salden, het thema van de cursus in 2018 is British Cinema. Britse cinema heeft een behoorlijke status en lijkt synoniem te zijn voor kwaliteit en internationale klasse, gevoed door vermaarde literatuur en een rijke geschiedenis. Maar is deze status terecht? Of is het tijd voor een herwaardering en kritische herbeschouwing?

In deze vierdelige filmcursus gaan we op zoek naar de identiteit, kwaliteit en veelzijdigheid van de Britse cinema, ook met een filmhistorische en maatschappelijke insteek. Aan bod komen: literatuurverfilming, romantische komedie, misdaadfilm en sociaalrealisme. De vier thema’s worden op vier maandagavonden besproken en geïllustreerd met een filmvertoning. Acteurs en regisseurs die aan de orde komen zijn David Lean, Alfred Hitchcock, Ridley Scott, Ken Loach, Andrea Arnold, Richard Burton, Vivian Leigh, Hugh Grant, Kenneth Branagh, Emma Thompson, Judi Dench en vele anderen.

De cursus wordt gegeven door de meest enthousiaste filmdocent die we kennen: Jan Salden. Hij is docent filmtheorie en geschiedenis in MAMDT (Maastricht Academy for Media, Design and Technology) en al jaren actief als inleider en cursusgever.

De data en de films:
* maandag 5 fenruari: The Selfish Giant – Clio Barnard.
* maandag 12 februari: The Lady Vanishes – Alfred Hitchcock.
* maandag 19 februari: Wuthering Heights – Andrea Arnold.
* maandag 26 februari: About Time – Richard Curtis.

Iedere cursusavond start om 19.30 uur met een inleiding en de film begint rond 20.30 uur. Na de voorstelling is er mogelijkheid tot nabespreking. Het cursusgeld bedraagt € 69,50 (vriend € 59,50, CJP/onder 25 € 64,50). Iedere cursusavond krijgt u een kopje koffie of thee bij binnenkomst.

Deelname aan de filmcursus British Cinema kun je regelen en betalen via deze website of aan de kassa in het filmhuis. Hier koop je de kaarten net zoals bij een reguliere filmvoorstelling: links klik je op de knop K en dan ga je verder op onze kaartverkoopsite. Als de betaling is verwerkt ontvang je per e-mail een e-ticket. Aanmelden voor de cursus kan t/m zondag 21 januari. Voor aanvang van de cursus ontvang je van ons per e-mail verdere informatie en een reader.