English Fair Weldam Saturday 15 September

English Fair Weldam

Welkom op de jaarlijkse English Fair bij het kasteel Weldam gelegen tussen Goor en Diepenheim op zaterdag 15 september 2018 van 11- 17 uur ten bate van de Anglican Church Twente.

In de nazomer is het ieder jaar genieten van deze kleinschalige fair, waar u verrast wordt met een verscheidenheid aan kramen  en demonstraties in de feeërieke omgeving van het landgoed Weldam.

 

Naast enkele bekende deelnemers van voorgaande jaren, zijn er nieuwe attracties en demonstraties. Het aanbod loopt uiteen van brocante, breiwerk, quilts en vilt naar boekbinden, English produce, hoeden en keramiek. Na het succes van vorig jaar kunt u dit jaar wederom Engelse boeken per kilo aanschaffen.

Om de inwendige mens niet te vergeten is er de befaamde Tearoom, waar u kunt genieten van scones, carrotcake, chocolatecakes en nog veel meer eigengemaakte heerlijkheden. Buiten de Tearoom zijn onder andere de overheerlijke jams en chutneys, English pies, een wijnproeverij en ice creams te vinden.

Scherm- en boogschietdemonstraties staan wederom op het programma en de kinderen kunnen weer terecht in de childrens corner.  Bij genoeg belangstelling organiseren we een hoedenparade, waaraan u kunt deelnemen. Neemt u dus vooral uw Ascot style hoed mee. Enkele oude Engelse auto’s op het grasveld voor het kasteel geven het geheel een nostalgische sfeer.

Muziek is een belangrijk onderdeel van deze fair. De opening wordt opgeluisterd door doedelzakspelers in origineel kostuum en later treden o.a. de Morris dancers en muzikanten  met de klarinet en de accordeon op.  De pittoreske, in cottage stijl gebouwde kapel is de hele dag open voor bezichtiging en ook daar klinkt mooie muziek.

Ben u een natuurliefhebber, dan is een rondleiding door de prachtige tuinen van kasteel Weldam zeker de moeite waard. Bovendien kunt u advies krijgen van een boomchirurg , is er een pomoloog en een kraam met een verscheidenheid aan planten.

De opbrengst van deze Fair wordt behalve aan St. Mary’s Church zelf, ook besteed aan goede doelen, d.w.z. geselecteerde projecten in binnen- en buitenland die door de Anglican Church Twente worden ondersteund. St. Mary’s Church is kapel waar iedere zondag om 10.30 uur een engelstalige dienst wordt gehouden. Meer informatie is te verkrijgen in de church stall op het Fair terrein of  na te lezen op de website http://www.anglicanchurchtwente.com/

Kasteel Weldam ligt aan de N824 tussen Goor en Diepenheim. Er is ruime gratis parkeer-gelegenheid. De entreekosten bedragen Euro 7,00 per persoon, kinderen tot 18 jaar gratis. Met uw entreekaartje dingt u bovendien mee naar prijzen uit de Raffle.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.